بازیابی اطلاعات فلش و کارت حافظه خراب

 
بررسی موارد اولیه
آیا موارد اولیه را بررسی کرده اید؟ شاید این کار به نظر شما ساده و غیر ضروری باشد، اما گاهی ممکن است مشکل ساده تر از آن چیزی که شما فکر می کنید باشد.

برای مثال آیا فلش خود را به پورت USB دیگر، و یا یک کامپیوتر دیگر متصل کرده اید؟ آیا تکانی به آن داده اید تا مطمئن شوید که همه چیز به درستی متصل شده است؟

شاید این راه حل به نظر شما مسخره باشد، اما گاهی مشکل از پورت USB لپ تاپ است که این مشکل را نیز می توانید به سادگی رفع کنید. اکنون اگر مطمئن شدید که واقعا فلش شما خراب است، به سراغ راه حل های تکنیکی تر می رویم.
 
تغییر حرف معرف درایو
اگر فلش خود را به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل کرده اید و می توانید درایو فلش را در File Explorer  ببینید، اما نمی توانید به اطلاعات آن دسترسی داشته باشید، می توان به سادگی نتیجه گرفت که مشکل از اطلاعات است.

اما صبر کنید. ممکن است مشکل اصلی این نباشد. گاهی ممکن است ویندوز نتواند یک حرف معرف را به درایو فلش یا کارت حافظه شما اختصاص دهد.

خوشبختانه، تغییر حرف معرف یک درایو کار سختی نیست. برای این کار، منوی استارت را باز کرده و Disk Management را جستجو کنید.

در صفحه نتایج، گزینه Create and format hard disk partitions را انتخاب کنید.

فلش خود را در لیست درایوها پیدا کرده و بر روی آن کلیک کنید. گزینه Change Drive Letter and Paths را انتخاب کنید.

در نهایت بر گزینه Change کلیک کنید و یکی از حروفی که در منوی کشویی نمایان می شود را انتخاب کنید.

پس از این، هر بار که فلش یا کارت حافظه خود را به کامپیوترتان متصل کنید، از همین حرف جدید به عنوان حرف معرف استفاده خواهد کرد.

اگر هنوز هم نمی توانید به فایل های خود دسترسی داشته باشید، در ادامه مقاله با ما همراه شوید.
 
نصب دوباره درایوها برای بازیابی اطلاعات فلش
این امکان نیز وجود دارد که فلش یا کارت حافظه و اطلاعاتی که در آن دارید، هیچ مشکلی نداشته باشند، بلکه درایور ویندوز خراب شده باشد.

برای این که مطمئن شوید درایورهای شما سالم هستند و هیچ مشکلی در آن ها وجود ندارد، خوب است که آن ها را دوباره نصب کنید.

فلش یا کارت حافظه خود را به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل کرده و سپس مدیریت دستگاه را باز کنید. با راست کلیک بر روی منوی استارت، می توانید مدیریت دستگاه یا Device Manager را پیدا کنید.

هنگامی که مدیریت دستگاه باز شد، بر دکمه Disk Drives کلیک کنید تا منو باز شود. در این قسمت لیستی از تمامی درایوهای متصل به دستگاه خود را مشاهده خواهید کرد.

بر روی اسم فلش یا کارت حافظه ای که می خواهید آن را درست کنید، کلیک نموده و سپس گزینه Uninstall device را انتخاب کنید.

سپس باید درایو خارجی خود را از کامپیوتر جدا کرده و سیستم عامل را ری استارت کنید.

هنگامی که فرآیند تکمیل شد، دوباره فلش را به کامپیوتر متصل کنید. ویندوز باید به صورت خودکار آن را شناخته و درایور های تازه را دوباره نصب نماید.

اگر در این مرحله نیز نتوانستید اطلاعات فلش خود را بازیابی کنید، در ادامه مقاله راه حل را پیدا خواهید کرد.
 
بررسی دیسک
اگر تا این مرحله مشکل شما حل نشده است، کم کم باید به این نتیجه برسیم که خود فایل ها و اطلاعات فلش خراب هستند.

اما امید خودتان را از دست ندهید، هنوز هم راه حل هایی برای بازیابی اطلاعات فلش خراب خود دارید.

دو راه برای بررسی و درست کردن دیسک وجود دارد. می توانید از Windows Explorer و یا از Command Prompt برای این کار استفاده کنید.
 
استفاده از Windows Explorer برای بازیابی اطلاعات فلش
در ابتدا نگاهی به فرآیند کار با Windows Explorer می اندازیم. این روش از روش Command Prompt آسان تر است.

فلش یا کارت حافظه خود را به کامپیوتر متصل کرده و برنامه Windows Explorer را باز کنید. به This PC رفته و بر روی اسم درایو فلش، راست کلیک کنید.

سپس از منویی که باز می شود، گزینه Properties را انتخاب کنید.

در پنجره جدید، تب Tools را انتخاب کنید. در بخش Error Checking گزینه Check را کلیک کنید. ویندوز درایو را اسکن کرده و نتایج را به شما گزارش خواهد داد.

اگر هر گونه مشکلی پیدا شود، پنجره دیگری باز می شود تا آن مشکل را به اطلاع شما برساند.

برای این که فرآیند تعمیر را شروع کنید، باید گزینه Repair drive را انتخاب نمایید. بسته به حجم درایو و پیچیدگی خرابی آن، انجام این عملیات کمی زمان بر خواهد بود.

هنگامی که اسکن تمام شود، یک تاییدیه برای شما نمایان خواهد شد. اگر گزینه Show Details را بزنید، تمامی تعمیراتی که انجام شده است به شما نشان داده خواهد شد.
 
استفاده از Command Prompt
روش دیگر برای اسکن کردن و رفع خطاها، استفاده از Command Prompt است. برای شروع، منوی استارت را باز کرده و cmd را جستجو کنید. برای این مورد لازم نیست برنامه را به عنوان مدیر باز کنید.

chkdsk e: /r را تایپ کرده و دکمه اینتر را بزنید. اگر فلش شما در درایو E نیست، e را با حرف مناسب عوض کنید.

ویندوز اطلاعات اولیه درباره درایو را به شما داده و اسکن را شروع خواهد کرد. در این پنجره می توانید فرآیند اسکن را مشاهده کنید.

هنگامی که کار تمام شد، هر چیزی که یافت شده باشد و تعمیراتی که انجام شده باشد، برای شما لیست خواهد شد.همان طور که در عکس زیر مشاهده می کنید، درایو من هیچ مشکلی نداشت.
 

برنامه های جانبی

اگر هنوز هم نتوانسته اید اطلاعات فلش خراب خود را بازیابی کنید، می توانید برای این کار از یک برنامه جانبی کمک بگیرید. به همین منظور در ادامه سه برنامه کاربردی و رایگان را برای شما معرفی خواهیم کرد.
 
TestDisk و PhotoRec
در اصل این ها دو برنامه جدا هستند، اما از آن جایی که وابستگی زیادی به هم دارند، همراه هم عرضه می شوند.

PhotoRec می تواند فایل ها را بازیابی کند (بیش از 200 نوع فایل) و TestDisk می تواند بخش هایی از دیسک را بازیابی کند.
 
EaseUS Data Recovery Wizard
این برنامه با هارد درایوها، اس اس دی ها، یو اس بی ها، کارت های حافظه، و دوربین های دیجیتال کار می کند.

این برنامه می تواند فایل های خراب، فایل هایی که بخشی از آن ها گم شده، فایل هایی که به صورت تصادفی پاک شده اند، و حتی فایل های از دست رفته به علت خرابی درایو را بازیابی کنند.
 
Recuva
این برنامه با درایوهای یو اس بی و دیگر درایو های خارجی کار می کند. تخصص این برنامه در فایل های حذف شده است، اما همچنین می تواند فایل های خراب را نیز بازیابی کند.
 
بازیابی اطلاعات فلش خراب خود را به یک متخصص بسپارید!
اگر تمامی روش هایی که در این مقاله گفتیم برای شما موثر واقع نشد، بازیابی اطلاعات فلش خراب خود را به دست یک متخصص بسپارید.

متخصصان ممکن است ابزار قوی تری نسبت به شما در اختیار داشته باشند و بتوانند حداقل برخی از اطلاعات را برای شما نجات دهند.


منبع: سایت نظارت بر خانواده